Fusion Textiel
20/09/2019
Zijdar, Heemskerk
Techniekles Fusion Textiel 
(hele dag)
Docent: Jantine Hos (vilten), Nathalie Prins van Duin (stikken), Linda Willemszoon (zijdeschilderen)
In de workshop Fusion Textiel combineer je verschillende technieken om tot een ontwerp te komen: Stikken, verven en vilten in één werkstuk. Drie textieldocenten; Nathalie Prins van Duin, Linda Willemszoon en Jantine Hos, elk met een eigen specifieke vakkennis, bundelen hun krachten. Het resultaat van deze dagworkshop is een uniek stuk textiel te gebruiken in mode of interieur.
Aanmelden kan via de volgende link:
https://www.zijdewinkel.nl/workshops/technieklessen/fusion
‘Het dierbare stuk’, een inpakritueel
Op vrijdag 14 juni bent u van harte welkom om onder begeleiding van het Gemeentearchief en Linda Willemszoon (illustrator / cultuurexpert mediakunst) één van uw dierbare stukken volgens een ritueel in te pakken. Er zijn twee voorwaarden aan het archiefstuk dat u meebrengt: papier en tweedimensionaal. Bijvoorbeeld een foto(album), dagboek, liefdesbrieven, poëziealbum, boek, schrift, affiche, tekeningen of illustraties.  
Het inpakritueel is een workshop van 3,5 uur.
De workshop, het inpakritueel vindt plaats in de studiezaal van het Gemeentearchief Zaanstad. We starten met het delen van de verhalen die horen bij de meegebrachte stukken.
Daarna volgt een korte rondleiding door het depot van het archief en een instructie over archiveren. Na de rondleiding gaan we bij de maaktafels ompakmateriaal kiezen en de dierbare stukken inpakken met zuurvrij materiaal.
U gaat naar huis met een voor de lange termijn verpakt eigen archiefstuk.
----------------
Praktische informatie
Datum: Vrijdag 8 november 2019.
 Inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur
Locatie: Gemeentearchief Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaandam
Aanmelden kan via de volgende link:
https://archief.zaanstad.nl/nieuws/agenda/239-workshop-het-dierbare-stuk-een-inpakritueel

----------------- 
Back to Top