Picture by Jolanda Hoogendoorn

Ambacht en technologie in een persoonlijk handschrift
Voor haar onderzoek naar ‘De verloren romantiek van het geschreven woord' ontving Linda in 2008 een stimuleringssubsidie vormgeving van het Fonds BKVB. Met als resultaat het archiveren van liefdesbrieven van 1898 tot heden in het project 'De sleutel tot mijn hart’. Daar startte haar zoektocht naar het archiveren van persoonlijke verhalen door middel van technologie. 
Linda is met haar ontwerpstudio al sinds 2007 bezig geweest om ambacht en technologie te verbinden. De Master Kunsteducatie aan de HKU heeft daar veel aan bijgedragen. "Ik geloof in een toekomst, waar de nu nog nieuwe ambachten rondom technologie, onze eigenheid blijven koesteren. En een brug geslagen kan worden tussen generaties." Haar persoonlijke fascinatie voor het samenbrengen van generaties door middel van onvertelde verhalen is een belangrijke drijfveer in alles wat zij doet. Daardoor creëert zij dwarsverbanden door sectoren, door deze vanuit het creatieve proces te analyseren. 
In de afgelopen jaren heeft Linda het kinderboekje Liefste Jan uitgebracht (6 mei 2022), gebaseerd op de liefdesbrieven die haar eigen grootouders elkaar stuurde ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze waren al eerder verzameld in haar project de Sleutel tot mijn Hart. Ook maakte ze een bijbehorende theatervoorstelling, die in het kader van het Puppet International festival werd uitgevoerd voor 800 kinderen (oktober 2022). Tevens is zij bezig met het maken van een podcast waarbij zij onvertelde verhalen rond haar liefdebrievenproject voor het voetlicht brengt. De link met nieuwe technologieën is hierbij altijd aanwezig. Zo worden papieren brieven en hun bijbehorende verhalen bewaard en verteld.
---
De rode draad van Linda haar werkzaamheden zijn onvertelde verhalen zichtbaar maken. Dit doet zij op de volgende drie onderdelen:
Eigen creatieve projecten: 
Waar Linda verhalen veelal vertelt door illustraties, voorstellingen, lichtshows en in een podcast.
Projectbegeleiding: 
als coach en projectleider waar dwarsverbanden uit sectoren samenkomen. 
Als host:
 door verhalen een podium te geven, zoals bij lezingen, interviews en als dagvoorzitter.
In alle drie is zij geïntrigeerd door verhalen. 
---
Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact op! 
---

Linda Willemszoon
Back to Top