Picture by Jolanda Hoogendoorn

Linda Willemszoon (36 jaar) afgestudeerd in 2006 aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) als illustrator. Sinds 2007 werkzaam in haar eigen ontwerpstudio. Gespecialiseerd in illustraties voor mode, interieur, exterieur en design. Haar werk is te herkennen aan de handgetekende lijnen en heldere kleuren.

Van 2015 tot 2017 volgt Linda de Masteropleiding Kunsteducatie aan de HKU - Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Doordat educatie telkens meer vervlochten raakt met haar ontwerppraktijk als illustator en begeleider van educatieve projecten.

Daarnaast wil ze graag doorgeven dat je van tekenen echt je beroep kan maken!

Aan een nieuwe generatie geeft ze workshops illustratie om ze te motiveren en om ze te laten geloven in hun zelf. Met de tekening als startpunt. "Zo leren de jongeren vanuit verbeelding kleuren, vormen en materiaal te ontdekken". En uiteindelijk in hun werk toe te passen van stripverhaal tot animatie.

Talentontwikkeling digitale media

Als Kunstmedia docent is ze actief in het basis en middelbaar onderwijs de focus ligt niet alleen op de leerling, maar ook op de docenten die ze inspiratie workshops digitale media geeft. De lessen hebben als basis het verhaal, de tekening, het spel en de omgeving. Vertaald naar animatie, game design en augmented reality op de iPad. Deze lessen werken veelal toe naar een project waar diverse disciplines samen komen van film tot theaterproductie.
---Back to Top